24 Eylül 2010 Cuma

Arama motorlarında önde çıkmak

GOOGLE'da ilk sayfada çıkmak


Kim istemez ki?


 Siz de bölgenizde lider olmak istemez misiniz? Artık tüketici fiyat araştırmalarında en çok interneti tercih ediyor. Çünkü daha kolay. Diğer türlü ne kadar araştırabilir ki?  Tabi ki sizi bulabilmesinin en önemli yolu da arama motorlarında ilk sayfalarda olmak.


 Bu iş için (Arama motoru optimizasyonu) çalışan firmalar var. Fakat siz parayı verdiğiniz müddetçe sizi ön planda tutabilir. (ücretli reklamlar hariç, başarabilirse tabi) o da sadece bir kaç kelimede. Bir SEO şirketi  onlarca, yüzlerce müşteriden; kaçını, kaç kelimede ilk sıralarda tutabilir? (organik sıralamada ve kalıcı olarak.) Ayrıca artık google'da ilk sayfalarda çıkmak çok daha zor. Bu işi bilenler için de çok zor. İşi bilmek de yetmiyor yani. bir birikimin,  google'a için bir mazin, (örnek vermek gerekirse; domain (site adresi) yaşına google önem verir. 5 yıldır yayın yapan site ile yayınına yeni başlayanı bir tutmaz. Çünkü sonuçta her kullanıcı google için potansiyel bir müşteridir. müşterilerine kaliteli web sayfaları-içerik çkarmak için çalışmaktadır. yayınına yeni başlayan bir sitenin devam edip etmeme ihtimali vardır. Bu açıdan eski web siteleri daha avantajlıdır.)


 Bunları bu işin genel hatlarını biraz belli etmek için yazdım. Bu işle ilgileniyorum (ama sadece bu işle değil) ve zaten halihazırda ön planda çıkabilen WEB sayfalarım ve internet üzerinde bu konu ile ilgili etkinliklerim var. Artık Uzun bir zaman dilimi diyebileceğim süre içerisinde bir kalıcı altyapı oluşturdum. Ancak ben bir SEO şirketi değilim ve işim de sadece bundan ibaret değil. Vaktim kısıtlı. Kalıcı olarak sadece bir kaç firma ile ilgilenmek istiyorum. (Halihazırda da ilgilendiklerim var.)
 Bu konularla ilgilenenler; ''İnternet bana müşteri getirir'' diye düşünenler; yani bir WEB reklamına ihtiyacı olan; ilk planda çıkmak isteyen veya potanisyel müşterileri tarafından istediği kelimelerde kolay bulunmak isteyenler benimle irtibat kurabilirler. (Ayrıntıları elbette görüşeceğiz.)


 Aşağıdaki linkte uzun süredir sıralamasını koruyan sayfalarımın google'daki ekran görüntü resimleri var. Tabi ki ön planda olduğum kelimeler bunlardan ibaret değil. (daha da ekleyeceğim zaten.) ekran görüntülerine bakarak; hatta bizzat arama motorundan kelimeleri aratarak teyid edebilirsiniz. Sonuçlar google'ın organik sıralamasıdır. (bu da yine google'ın kendi tabiri) yani ücretli değil. tabi ki bu sıralama değişebilir. Ama yukarıda da dediğim gibi benim ekran görüntülerini verdiğim web sitelerim çok uzun süredir (mesela birisi 3 yıldır yerini koruyor.) ilk sıralarda. (belki bir kaç satır oynayabilir.)


 Arama motoru optimizasyonu yapan firmaların başarı örneklerine bakarsanız, Arama sonuçlarının yüzbinler ve milyonlar gibi rakamlardan oluştuklarını görürsünüz. (Şunu da ifade etmeliyim; bazen öyle kelimeler olur ki, arama motorunda az sonuç verir ama üst sıralara çıkması zor kelimedir.) Benim sonuçlarım da yüzbinler ve milyonlardan oluşuyor. (Binlerle ifade edilen sayfa sonuçlarını hiç koymaya gerek duymadım. Mesele google'a ''su haberleri'' yazdığınızda -gün itibari ile-85.700.000 sayfa sonucu vermektedir. (ki bu yüksek bir rakamdır ve benim bu sorguda da ilk sayfada sitem vardır.)
 Ayrıca bu satırların yazarı, bu piyasanın içinden birisidir. Yani su piyasasını bilen birisi. Arzu eden benimle irtibata geçsin. Bölgesi için geniş kapsamlı bir analiz yapalım, uygulamaya geçelim ve sonuçlarını birlikte görelim. 

 Edit:  Çalışma yaptığım bir bölgeden ikinci ayrı bir teklifi kabul etmem. (farklı bir firmanınkini yani.)


Alpnur

 http://picasaweb.google.com/alpsayokan/SuAramaSorgularEkranGoruntuleriSEO#

 mail: alpsayokan@gmail.com